Αρχική σελίδα

Περιεχόμενα

Επικοινωνία

Σύνδεσμοι

Βιογραφικό

Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΑΛΓΕΒΡΑ

Η επανάληψη του Γυμνασίου

Λυμένες ασκήσεις Γυμνασίου

Πρόκειται για ένα σημαντικό φυλλάδιο, που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία Άλγεβρας, που διδάχθηκαν στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, τόσο ως προς την θεωρία, όσο και ως προς τις τεχνικές αντιμετώπισης βασικών θεμάτων Άλγεβρας. Με σπουδαιότερα τα θέματα που διδάχθηκαν στην Γ΄ Γυμνασίου (πράξεις μεταξύ αλγεβρικών παραστάσεων, οι βασικές ταυτότητες της Άλγεβρας, παραγοντοποίηση, εξισώσεις δευτέρου βαθμού κ.ά), το φυλλάδιο αυτό πρέπει όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου να μελετήσουν με πολλή προσοχή, διότι τα θέματά του θα τους συντροφεύουν σε όλη την πορεία τους στο Λύκειο (κι ακόμη παραπέρα...). Με δεδομένο ότι πάρα πολλοί δυσκολεύονται και τελικά καταλήγουν ν' απεχθάνονται τα Μαθηματικά ή -αν ο δρόμος που θα διαλέξουν τα απαιτεί- να τ' αντιμετωπίζουν με λιγότερη από μισή καρδιά και να συναντούν διαρκώς δυσκολίες σε απλά θέματα, η εμπειρία όλων των καθηγητών αποδεικνύει ότι οι ρίζες του φαινομένου εντοπίζονται στα σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο και δεν αντιμετωπίσθηκαν - καλύφθηκαν ήδη από την Α΄ Λυκείου.

Το φυλλάδιο φιλοδοξεί να καλύψει αυτά τα σημαντικά κενά, ώστε η πορεία στο Λύκειο να συναντά μόνο τις δυσκολίες των θεμάτων που διδάσκονται σε κάθε κεφάλαιο στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και οι γυμνασιακές... «αμαρτίες» να έχουν σβηστεί εξ αιτίας του.

Περιεχόμενα, σελίδα 1.

Περιεχόμενα, σελίδα 2.

Αρχείο επανάληψης.

Σελίδες: 37.

Άλγεβρα Α Λυκείου - Επανάληψη Γυμνασίου
Άλγεβρα Α Λυκείου - Επανάληψη Γυμνασίου

Οι ασκήσεις που θα δεις παρακάτω αποσκοπούν σε ένα «φρεσκάρισμα» στα θέματα πράξεων, επίλυσης εξισώσεων και γραμμικών συστημάτων. Μπορούν να γίνουν ως εξάσκηση (στην αρχή του φυλλαδίου παρατίθενται οι εκφωνήσεις μόνο των ασκήσεων), ενώ για όσους εξακολουθούν και έχουν ακόμη δυσκολίες σε πράξεις, εξισώσεις και συστήματα, θα τους βοηθήσει πολύ η μελέτη των λύσεων. Προσπάθησα ν' αποφύγω «extreme» ασκήσεις, διότι σκοπός είναι να θυμηθούμε πώς αντιμετωπίζουμε «normal» καταστάσεις.

Κοινοποίησε την σελίδα!