Βρες κι άλλους ανήσυχους καθηγητές !

Ο Τάκης Χρονόπουλος είναι ο δημιουργός και διαχειριστής της ιστοσελίδας, που καίει τα ποντίκια των υπολογιστών. Με υλικό ανεκτίμητης αξίας, με ικανότητα ανακάλυψης δυσεύρετου μαθηματικού υλικού, τιμά απόλυτα τον τίτλο που φέρει το ιστολόγιό του: τα δίνει όλα «Για την αγάπη των Μαθηματικών». Το πλουσιότερο ιστολόγιο του χώρου; Αν όχι ακόμα, τότε σίγουρα θα γίνει. Η επίσκεψή σας πρέπει να το φέρει στην κορυφή, η κοινοποίηση του υλικού του είναι χρέος. Αν ο ίδιος δεν το κρατάει φυλαγμένο στον υπολογιστή του, τότε γιατί να το κάνουμε οι υπόλοιποι;

Το «lisari» του Μάκη Χατζόπουλου είναι από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα ιστολόγια μαθητών και καθηγητών. Με πλουσιότατο υλικό, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των σταθερών και καθημερινών επισκεπτών του, δύσκολα κάποιος θα φύγει από το «lisari» με άδεια χέρια. Από τα παλαιότερα ιστολόγια του χώρου ίσως, συνεχίζει καθημερινά ακάθεκτο με διαρκείς προσφορές και κατά περιόδους διαγωνισμούς, στους οποίους προσφέρονται δωρεάν βιβλία αξιώσεων και διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το ιστολόγιο του Σωκράτη Ρωμανίδη είναι σίγουρα ξεχωριστό. Χωρίς να λείπουν θέματα που άπτονται του άμεσου σχολικού ενδιαφέροντος, ο επισκέπτης θα βρει πάρα πολλά θέματα που πάνε τα Μαθηματικά πολύ πιο πέρα, σε ένα πιο... διασκεδαστικό επίπεδο. Ένα από τα πολυτιμότερα στολίδια του ιστολογίου, είναι οι δεκάδες αποδείξεις του Πυθαγόρειου Θεωρήματος (και η πορεία συνεχίζεται!). Προβλήματα, σπαζοκεφαλιές, άφθονη Γεωμετρία, πάρα πολλά θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών και Μαθηματικών Ολυμπιάδων: στο ιστολόγιο αυτό, ικανοποιούνται και τα πιο ανήσυχα πνεύματα.

Επίσκεψη σελίδας

Ο Παύλος Τρύφων είναι ένας αθόρυβος εργάτης των Μαθηματικών, που κατά καιρούς προσφέρει μνημειώδεις εργασίες διαχρονικής αξίας. Τα θέματα του ιστολογίου του καλύπτουν τις ανάγκες των Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση σε συγκεντρωτικές εργασίες με πάρα πολλές λυμένες ασκήσεις από την προσωπική του εργασία. Ο επισκέπτης θα βρει και εργασίες πάνω σε μαθηματικό λογισμικό, οι οποίες θα φανούν άκρως χρήσιμες για την χρήση τέτοιων προγραμμάτων. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook, φιλοξενεί πολλούς και αξιόλογους καθηγητές, οι οποίοι -όπως και ο ίδιος ο Παύλος- είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν κάθε μαθητή.

Βρείτε τους και στο Facebook

Από τις κομψότερες σελίδες Μαθηματικών το «Περίκεντρο», στην οποία ο Κώστας Κουτσοβασίλης προσφέρει απλόχερα τις εξαιρετικές του εργασίες και την πολυετή διδακτική του εμπειρία από τις σχολικές αίθουσες. Πάρα πολλές και κομψές σημειώσεις, παρουσιάσεις Power Point και ενδιαφέροντα άρθρα σε θέματα Μαθηματικών. Σίγουρα ο επισκέπτης δεν θα βαρεθεί και σίγουρα πολλά απ' όσα δημοσιεύονται θα βοηθήσουν περισσότερο στην κατανόηση των Μαθηματικών.

Ο εκ Θεσσαλονίκης ανήσυχος συνάδελφος, στο πλούσιο ιστολόγιό του φιλοξενεί πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα Μαθηματικών (διαγωνισμούς, τεστ, θέματα Ο.Ε.Φ.Ε, Τράπεζα Θεμάτων κ.ά), αλλά και πολλά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, στοχεύοντας ν’ αγγίξει χορδές ενδιαφερόντων των μαθητών πέραν των καθαρά σχολικών θεμάτων. Είμαι σίγουρος ότι όσοι θα επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο, θα βρουν πολλά που θα τους τραβήξουν την προσοχή.

Το forum που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της μαθηματικής συζήτησης και της δημοσίευσης αμέτρητων ασκήσεων όλων των επιπέδων. Η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους κι από εκεί και μετά... όρεξη να 'χει κανείς να διαβάσει τ' αμέτρητα θέματά του. Ως forum βέβαια, έχει και τ' αρνητικά του, αφού η (αντι)παράθεση απόψεων κάποιες φορές ανεβάζει την «θερμοκρασία» (αλλά σε ποιο forum δεν συμβαίνει αυτό;).

Η ιστοσελίδα του Τάκη Τσακαλάκου είναι εξαιρετικής καλαισθησίας και υλικού, πολύ ευχάριστη στην περιήγηση, με έξυπνα και εύχρηστα εργαλεία. Η πολυετής εμπειρία του σίγουρα θα ωφελήσει όποιον την εμπιστευθεί και μελετήσει το υλικό της. Πέραν αυτών, υπάρχουν εργασίες σεβαστών καθηγητών, θέματα για το Γυμνάσιο, λυσάρια και άλλα πολλά. Δεν μπορώ να κρύψω, όμως, ότι η απουσία τόνων στις λέξεις μού κάθεται στον λαιμό...

Η σελίδα του Δημήτρη Μυρογιάννη ξεχωρίζει, διότι συγκεντρώνει εξαιρετικά θέματα Μαθηματικών και Φυσικής ευρύτατης θεματολογίας. Η καλαισθησία που διακρίνει την σελίδα δημιουργεί ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για τον επισκέπτη και τεταμένο ενδιαφέρον. Μπορεί κάποιος να γίνει μέλος δωρεάν και εύκολα και ν' απολαύσει όλον τον πλούτο της. Συμμετέχουν πολλοί καθηγητές, κάτι που ανεβάζει ψηλά τον πήχυ της ποιότητας του υλικού.

Μαθηματικά sites

Θέλει να 'χει ο καθηγητής μια δόση «τρέλας» πάνω απ' το... «κανονικό», ώστε ν' αρχίσει να δίνει ατελείωτες ώρες από την προσωπική του ζωή για να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα ή ένα ιστολόγιο, να γράφει, να ψάχνει, να δημοσιεύει, ν' αναδημοσιεύει εκπαιδευτικό υλικό για να προσφέρει στην διάδοση της Γνώσης και να συμβάλλει στην βελτίωση όλων. Την ίδια δόση έχουν και όσοι προσφέρουν τις εργασίες τους αφιλοκερδώς στις μαθηματικές ιστοσελίδες -και είναι πάρα πολλοί.

Εκπαιδευτικά νέα, φυλλάδια θεωρίας, αμέτρητες ασκήσεις, θέματα εξετάσεων, παρουσιάσεις, απόψεις, βιβλία, διαγωνίσματα, βίντεο... Ό,τι θες να βρεις στα Μαθηματικά, ο ελληνικός χώρος του διαδικτύου το προσφέρει απλόχερα και δωρεάν. Με τόσους δραστήριους καθηγητές στο διαδίκτυο, πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία:

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν καλύτεροι, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν καλύτεροι !

«Βάση μαθηματικού υλικού»: το λέει και το εννοεί η ανανεωμένη, πολύ όμορφη, εύχρηστη και πλούσια ιστοσελίδα του Βασίλη Μποζατζίδη, στην οποία θα βρείτε αμέτρητες ασκήσεις, διαγωνίσματα, ερωτήσεις τύπου «Σωστό - Λάθος», για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η ομάδα καθηγητών που υποστηρίζει όλο αυτό το έργο, εγγυάται για την ποιότητα των θεμάτων που θα βρει ο επισκέπτης, ο οποίος σίγουρα δεν θα φύγει με άδεια χέρια, αλλά και δεν θα χορτάσει με μία ή δύο επισκέψεις: σίγουρα θα γίνει τακτικός της.

Ο Μίλτος Παπαγρηγοράκης μάς έχει συνηθίσει με τα ωραία φυλλάδια ασκήσεων που κάθε χρόνο προσφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο και οι περισσότεροι τον γνωρίζετε μέσω αυτών. Στην ιστοσελίδα του όμως, θα βρείτε πολλά περισσότερα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα, όπως πληροφορίες περί εξετάσεων (ενδιαφέρουν μαθητές και καθηγητές), θέματα διαγωνισμών, εφαρμογές Geogebra, αστρονομία, ιστορία... ε, μην σας τα λέω κι όλα! Επισκεφθείτε την σελίδα του και σίγουρα δεν θα χάσετε!